Ga naar de inhoud


Fiscale voordelen

Uw beveiligingsinstallatie is geld waard - met efficiënte beveiliging, beschermt u wat het meest kostbaar is. Maar wist u dat u ook geniet van fiscale voordelen?
 • PRAKTISCH*

  Geniet van extra belastingsvoordelen
  Als zelfstandige, kmo of vrij beroep, wint u meer met de beveiliging van uw bedrijf dan u denkt. Want u beperkt het risico op diefstal, inbraak en fraude. Creëert een zorgeloze werksfeer. En geniet van speciale fiscale voordelen. Enige voorwaarde? U laat uw werken uitvoeren door een geregistreerde aannemer: VAG Security.

  Wat kunt u inbrengen?
  Zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepen genieten van twee soorten fiscale voordelen: een  voor producten: inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking (raadpleeg de gedetailleerde lijst). En een voor diensten.
  • Extra investeringsaftrek van 21,5% voor investeringen in beveiligingsmateriaal, verrekend op de winst van het jaar waarin u ze aankoopt.
  • Verhoogde fiscale aftrek van beroepskosten tot 120% (i.p.v. 100%) voor investeringen in beveiligingsdiensten, geldig voor het jaar waarin u deze kosten maakt.

  Formaliteiten ?
  Het enige wat u moet doen is uw facturen, met de bijbehorende betalingsbewijzen en de fiscale attesten van uw installateur, bijhouden voor een eventuele controle.

  Pas op: Investeringen die u betaalt in dit boekjaar, zijn pas het volgende aanslagjaar aftrekbaar. De datum van uw betaling – en niet uw factuur – bepaalt dus in welk jaar u deze kosten kunt aftrekken.

  Vraag nu uw fiscaal attest - Vermeld uw bedrijfsnaam, adres en ons factuurnummer.

  Meer info ?
  *Onder voorbehoud van wijzigingen van de wetgeving.
 • UW VOORDEEL*

  De belastingvermindering voor de uitgaven besteed aan de beveiliging van een particuliere woning is een regionale bevoegdheid geworden.

  Vanaf 1 januari 2015, hebben het Vlaamse en Waalse gewest besloten van dit belastingvoordeel af te schaffen.

  In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de belastingvermindering voor de beveiliging van een privé woning sinds 1 januari 2016 ook niet meer van toepassing.

  Dat wil zeggen dat er geen belastingvermindering meer bestaat voor de uitgaven besteed aan de beveiliging van een particuliere woning en dit in in geen van onze drie regios.

  Meer informatie?
       
  www.besafe.be
    
  FOD Financiën - contactcenter : tel 02/572 57 57.


  *Onder voorbehoud van wijzigingen van de wetgeving.